onsdag 8. august 2012

På fototokt med "Statsraaden"


Idag ble det annonsert at Norges største seilskip skulle ankomme Tønsberg Brygge, så vi bråbestemte oss for en ekstra bytur, og for å ta denne stolte skuta i øyesyn ...og for en praktfull båt.

Vi fikk lov til gå omkring på båten og ta masse bilder. Og mannskapet svarte villig vekk på våre spørsmål. Turen skulle gå videre til Stavanger etter Vestfold-besøket, fortalte den hyggelige karen jeg snakka med. Reisen fortsetter til Stavanger (Håper at linken virker) De skal ikke være med i The Tall Ships Races iår, men ble nr 3 i den store verdensseilasen i fjor sommer. Neste år er det nytt Race, og "Statsraaden" stiller igjen til start.

Seilskuta er forøvrig verdens største 3-mastede bark og vekker oppsikt på festivaler og arrangementer både i norske og utenlandske havner. Ikke så rart når man ser denne flotte skuta. Jeg lar bildene tale for seg selv. Man kan nesten lukte saltvann og "kjenne" sjøsprøyten når man beveger seg ombord. Og du verden så høyt det var til toppen. Hele 48 meter ble det fortalt.

Skrogets lengde er 84,6 m, og med baugspydet blir den totale lengden 98 m. Båten ble forøvrig bygget i Bremerhaven i 1914, og ble da brukt som skoleskip for den tyske handelsflåten. I 1921 ble den kjøpt av statsråd Kristofer Lehmkuhl i Bergen, og har siden vært Bergens skoleskip. Med unntak av den 2. verdenskrig. Her kan du lese mer om skuta som idag eies og drives av en privat stiftelse.

Det er høyt opp. (48 meter)
 Tauverket og oppkveilingen var det ingenting å si på. Men skipsklokkens klang fikk vi ikke høre denne gangen....
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar