torsdag 15. januar 2009

Et privilegium å være bestemor

Idag har jeg vært så heldig å få ha mitt yngste barnebarn på besøk. Det er en liten herlig gutt på 20 mnd.
Riktignok var han litt syk pga nye hjørentenner, men det hører jo med til den alderen. Vi har likevel hatt det kjempekos med å lese og peke i de små bøkene hans. Sitti på gulvet og kjørt med små og litt større biler, og bygget med lego. Trygve ble jo litt tøtt og lei etterhvert, og da var det deilig å kunne slappe av (les sove) en liten stund.

Det er et privilegium å være bestemor. Da kan man skjemme bort de små. Og når de blir trøtte og grinete så kan foreldrene overta de igjen.

Jeg har jo som sagt tidligere et par barnebarn til. På tirsdag var Sander innom en liten tur. Han er 6 1/2 år og er skolegutt.
Det var litt stas å gjøre lekser hos bestemor da. Han hadde ikke så mye hjemmearbeid, men litt
fikk vi jo til. Den "blå boka" ble utskrevet. så neste dag skulle han spørre om å få den "røde".


Sander har allerede mange timer foran datamaskinen, og er en superbygger på Sims. Der han bygger sin egen fantasiverden med byer og landskap og jeg vet ikke hva. Tror kanskje at det er en liten Petter Solberg-fan der også jeg. Biler er iallfall veldig intresant. Alt må jo bare undersøkes fra bunnen av.

Dessuten har han mange timer i kjelleren sammen med bestefar. Der skal også alt undersøkes og prøves... og tålmodige bestefar, ja han har veldig god tid han.

Christina er stor jente, "og hestegal" som de fleste andre på hennes alder. Derfor har vi en avtale om at jeg kjøper ei hestebok (Sara) når den kommer til butikken.

Hyggelig at hun hadde tid til å komme innom for å hente den nyinnkjøpte boka si.

Idag var hun til behandling hos tannpleieren for å endre litt på tannreguleringen sin. Det er jo sånt som er litt smertefullt de første dagene, men har ennå ikke hørt at hun beklager seg.


Det er alltid hyggelig å få besøk av barnebarna. Vi har alltid noe som er intresant å se eller høre på. Dessuten har kanskje vi som er besteforeldre litt bedre tid til de små enn det foreldrene har..... Kanskje er vi ikke så strenge som vi burde være, men det er jo det som er vårt privilegium da. Barnebarn er livets dessert har jeg hørt noen si, og det er visst noe i det ja.

Noen fordeler må man jo ha......2 kommentarer:

  1. flotte barnebarn da... (",)

    SvarSlett
  2. Nesten misunnelig jeg :) Kjempeflotte er de, og det er sant Anne-Lise det er ett privilegium :)

    SvarSlett