tirsdag 28. juli 2009

På tur til Østfold og Gamlebyen i Fredrikstad

Hei. Det er visst ei stund siden jeg skrev noe i bloggen min, men dagene går og jeg koser meg og har late dager. Hehe. Sommeren er til for å nytes og den brukes her i huset til mange små dagsturer. Søndag for 14 dager siden var vi en tur i Gamlebyen i Fredrikstad. Der har jeg ikke vært siden jeg var på skoletur, og det begynner faktisk å bli noen år siden :-)

Det viste seg at det var et stort Marked denne dagen, og det var rigget til med salgsboder over hele torget. Masse flotte ting som var lagt ut til salg, både nytt og gammelt.

Midt på torget står det en flott statue av Kong Frederik II. Det var han som i 1567 grunnla Fredrikstad, og som dermed ble den første norske byen som ble oppkalt etter en konge. Det var også plassert en gapestokk nederst på torget. Bruk av gapestokk ble iflg Wikipedia, avskaffet på 1840-tallet.

Vi vandret litt frem og tilbake i gatene og titta på alle de fine, gamle bygningene som er bevart. Men alt dette kan du lese mer om her.


Legger inn noen av de bildene som jeg tok. Dette store flotte, hvite huset her kalles Rosinghuset.Videre nedover finner du Rådhuset fra 1864.


Her er et lite sveip over det yrende folkelivet på torget,


og nederst her er det et foto fra Tøihuset. Denne bygningen sto ferdig i 1775 og var den gang landets største bygning i grunnflate.


En flott dag i vårt nabofylke er et besøk verd.

1 kommentar:

  1. Gamlebyen in Fredrikstad. What a fantastic place yes!!! More photos of the Old Town throughout the season here if that's of interest! :-)
    http://www.elusivemoose.eu/2009/10/watch-the-four-seasons-in-gamlebyen/

    SvarSlett