lørdag 7. februar 2009

Morsdag

Gratulerer med dagen alle mødre.
Ja, det ER Morsdag i morgen.
En eller annen har bestemt det iallfall. Andre søndag i februar skal mor hedres med sin egen dag. Kanskje ikke så veldig aktuellt lenger, hva vet jeg?? Tror nok at tradisjonene har endret seg endel, selvom jeg syntes at det er en hyggelig markering.

Klippet fra dagens Tønsbergs Blad.
Den første norske morsdagen ble feiret i Bergen 9. februar 1919, og ble til å begynne med arrangert av religiøse organisasjoner. Nå har det blitt en familiedag, der mor oppvartes med kaffe på senga om morgenen, blomster og kake.

Første morsdag ble feiret den 10. mai 1908 i Grafton, West Virginia i kirka der den avdøde Anna Maria Reeves Jarvis hadde undervist i en søndagsskole. Skikken spredte seg til 45 stater i USA, og ble erklært offisiell helligdag i begynnelsen av 1912. I 1914 erklærte daværende president, Woodrow Wilson, den første nasjonale morsdag.

Jeg har fått et hint om at det kommer noen innom her morgen. Derfor har jeg laget noen deilig kanelsnurrer som vi skal kose oss med.
Ser ikke dette fristende ut da. Det ble en liten prøvesmak under skøytesendingen fra Hamar idag, og de smakte fortreffelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar