fredag 27. februar 2009

En lekker prydtavle til 70-årgave

Jeg fikk for en tid tilbake et spørsmål om å lage ei slektstavle for for min svigerdatter. Hun og hennes søster skal overraske sin far på hans 70 årsdag f.k. lørdag. Jeg sa først nei til dette, men etter å ha tenkt litt på det, så ombestemte jeg meg. Det kunne jo være litt morsomt å ta en slik utfordring.


Jeg har laget en slektstavle tidligere også, men det var mere kjente ting. Min bror fikk også en i presang da han var 60 år, og det ble en meget populær gave. Ideen til å lage slike slektstavler fikk jeg vel egentlig av min svigerinne Liv. Vi har laget 2 stk sammen til vår felles slekt. Det er kjempefint at vi kan bruke hobbyen vår til noe "nyttig".

Litt vanskeligere ville det nok bli denne gangen, for i utgangspunktet hadde jeg ingen opplysninger. Jeg fikk litt starthjelp av Ellen med de nyeste opplysningene da. Det er jo ikke alt man finner på internett ennå ;-) Spesielt når det gjelder nyere ting. Men etter en stund så kom jeg lenger og lenger bakover i anerekkene, og iveren for å få til dette ble jo ikke mindre heller. Jeg har kun brukt kilder fra de skannede kirkebøkene og Folketellingene på Digitalarkivet

På slutten ble det nok litt knapp tid, men håper at de hullene som er igjen, kan fylles ved en senere anledning. En ting er iallfall sikkert. Anetavlene er kjempepopulære gaver, og kan anbefales til den som har alt. Gratulerer med dagen Per. Håper at gaven faller i smak hos deg, og at du får en flott dag.

4 kommentarer:

 1. Kjempeflott Anne-Lise

  Eg skriver som ein gris, men min svigerinne skriver som ein "Gud". Så med rette samarbeidet så kanskje eg får meg ein slike sjølv.

  Takk for ideen.

  SvarSlett
 2. Det ble kjempeflott. Jeg har hatt den samme slektstavlen liggende i 2-3 år uten å tatt den i bruk. Det skyldes nok litt det som Ingemar sier, jeg synes ikke jeg skriver fint nok.

  SvarSlett
 3. Ja du er flink Anne-Lise... (",)
  og kan bare si ditto til Ingmar og Britt...
  2 flotte anetavler står i papprullen fra Norsk Slektshistorisk Forening, men jeg håper å få dem ut av skapet og opp på veggen snart...
  (si fra hvis du har lite å gjøre i vinter så sender jeg dem nedover for innføring... (",) )

  hilsen "lofoten"

  SvarSlett
 4. Enig i det dere skriver, skriften er viktig! ...og Anne-Lises flotte skrift kan man bare misunne...puh

  Jeg har en løsning på dette forsåvidt, siden jeg har en datter som skriver nydelig (så da slipper jeg lett unna der) hehe
  http://livofs.blogspot.com/2008/05/60-rsjubilant.html

  SvarSlett