tirsdag 3. februar 2009

Slektsforskning og bygdebøker

De fleste av mine venner vet at jeg driver meget aktivt med slektsforskning. Både med min egen og andres slekt. Og når man har en slik intresant hobby, er det jo kjekt å ha bygdebøker til å hjelpe seg med. Jeg har etterhvert opparbeidet meg et lite "privatbibliotek" Ikke så stort kanskje, men bøker fra flere av nabokommunene er nå på plass i mine hyller.... og det er plass til flere.

Hittil har jeg anskaffet meg bygdebøker fra Andebu, Våle, Hof og Botne her i Vestfold. I tillegg har jeg også tre bind fra Søndeled i Aust-Agder. Min mormor er født der, og endel av hennes slekt finner jeg også omtalt der.

Jeg har hatt en etterlysning liggende ute på Internett, hvor jeg har ønsket meg bygdebøkene fra Ramnes. De finnes ikke i salg mer, og er meget vanskelig å få tak i. Jeg har søkt etter dem i tre år, og igår fikk jeg en meget hyggelig og overraskende telefon fra ukjent person. Han hadde funnet min etterlysning på Internett sa han. Jeg ble selvsagt utrolig glad. Dette har jeg ventet på lenge. Hadde nesten gitt opp håpet. Men den som venter på noe godt....


Her står de fint plassert i hylla mi.


Jeg har jo lånt disse bøkene mange ganger på biblioteket. Men det er noe spesielt å eie dem selv. Bedre å eie enn å leie. Gleder meg til å finne fram til mine forfedre i Ramnes. Artig å lese om deres boplasser og nabolag. Det gir liksom litt mere "kjøtt på beina" når historien ikke bare blir navn og tall fra Folketellinger og kirkebøker. Det blir nok bli mange fine kvelder med disse i rimelig nærhet av datamaskinen ja. Endelig kan jeg sette igang med å forske i egen slekt igjen..

3 kommentarer:

 1. Gratulere med nyinnkjøpte BB og en flokk hylle ikke sant :)

  Kos deg med bøkene dine

  SvarSlett
 2. Hei!
  Hva med å "Scanne" Østre Bjune?

  SvarSlett
 3. Odd Harald.
  Ja det gjør jeg så gjerne. Er du spesielt intressert i Østre Bjune eller har vi felles slekt der? Eventulet hvilken adresse skal jeg sende det til?

  SvarSlett