lørdag 14. august 2010

En liten runde i Holmestrand

Når Handelsstanden i Holmestrand gjør litt stas på sin egen by blir det gjerne litt liv i gatene. Kanskje spesielt når det ble så fint vær som idag. Helt perfekt. Holmestrandsdagene blir ofte tilgodesett med fint vær, så da er det bare å "sæla på". Det gjorde vi også idag, og vi ble absolutt ikke alene.
Gubben min traff forøvrig et par av sine "gamle kamerater fra barne- og ungdomstiden. Og de fant fort tonen ja. Et koselig treff som dessverre er av de veldig sjeldne, selvom de faktisk bor i nærområdet.

Flere hadde faktisk funnet fram mye rart fra sine skap og skuffer, og laget stand med brukte ting. Flere barn hadde også leita fram tiloverskomne leker som de solgte til inntekt til flomrammede barn Pakistan. Noe jeg syntes var en flott ting.

Ellers hadde også flere av butikkene flyttet deler av virksomheten ut på gatenivå. Borte ved det erværdige gamle biblioteket ble det arrangert en aldri så liten ausjon. Varene var svært varierende, og det var jammen prisene også. Nevner bl.a kikkert, genser, fuglebur, lekebamse.. osv. Div. foreninger hadde selvfølgelig sine stand, og det luktet deilig av både vafler og hamburgere.

Dette fristet ikke meg, men istedet avla vi et aldri så lite besøk innom den nyetablerte kafèen "Lille Holmestrand" Et koselig sted å slappe av på, og med servering av både lunsj, kaffe og kaker. Mye godt å friste en enkel sjel her ja. Jeg ville smake på en kopp kaffe m/mokka og mørk sjokolade, og den var bare å anbefale altså.
Det ble en flott dag idag, og på vei tilbake til bilen knipset jeg litt fra nordre del av Holmestrand, litt gammel og litt nytt.

Vi ser her en liten del av Hotel Sositeten, del av utbyggingen på det tomtene til den gamle tollboden, Jernbanestasjonen, og et parti fra Rådhusgata.

1 kommentar: