søndag 8. mai 2011

Søndagstur i skogen

Idag fant vi på og hente med oss Trygve på 4 år, for å gå en liten skogstur. Han liker å gå tur og er ikke vanskelig å få med seg. Han ble både litt forlegen og glad da vi spurte, og fikk med seg et eple som "niste". Turen ble ikke så lang men du verden så mye "rart" vi fant å se på. Det første som fikk oppmerksomhet var alle maurene som gikk der vi skulle gå. Hvorfor måtte de gå akkurat der da? De var jo så mange atte, og ikke kunne vi tråkke på dem for da ble de dø.
Nedover stien var det masse forskjellige vårblomster, og han kunne navn på tre, fire av de. Løvetann, hvitveis og blåveis fant vi + fioler og gjøksyre. (Se bildet) Jada jeg har slått opp i blomsterboka mi, men husket faktisk navnet da jeg så det igjen. Vi så humle, sommerfugl og linerle også, og han fant visstnok både "Knerten èr" og "Karoline `r" som han skulle ha med seg hjem. Itillegg et par fine steiner til å kjenne på.


Turen gikk innom den gamle jernbanestajonen ved Reidvin-tunet for en liten eplepause. Hjemveien ble litt slitsom for de små beina, så ei lita hvilepause ble innvilget på en fin trerot som vi fant inntil stien.
Gutten sovnet nesten på kjøreturen hjem, men trøttheten gikk fort over, da han skulle vise oss den nye trampolina si. Etter 20 min. satte han seg ned og mumlet. Bestemor nå kjenner jeg at hjertet mitt slår, vil du også høre? Klart at jeg ville det. Takk for turen Trygve og takk for at hjertet ditt slår.

2 kommentarer:

  1. Der er det koselig å gå tur :) Morro å ha med seg de små på tur, da blir den mye mer "spennende" med en gang :)

    SvarSlett
  2. Hei igjen Anne-Lise!

    Mer enn gull verd dette Anne-Lise. For oss besteforeldre, men også for barnebarna. Det er jo dette som er det virkelige livet. Ikke sant?

    Ha flotte dager fortsatt, i den fine måneden mai! En av årets fineste, synes jeg.

    SvarSlett