tirsdag 10. juli 2012

Storefjell med Smokie-konsert

Fotograf av hotellet er Anne T. Strand, og resten er min egne.
Når man blir invitert med på en weekend og konsert på høyfjellet av en god venninne, sier man vel ikke nei?   ...og det gjorde jeg heller ikke. Vi bestilte billetter med overnatting og frokost, på Storefjell Resort Hotel,, hvor den annonserte konserten med "Smokie" skulle være på lørdags kvelden. Vi pakket kofferten og dro avsted til Golsfjellet på fredag formiddag.

På vår vei oppover langs Krøderen, stoppet vi først ved Krøderen stasjon og inntok en liten lunsj og omvisning på den gamle museumsjernbanen der. Utrolig mye fine gjenstander og historie som jernbanens venner har samlet. Jernbaneturen med selve "Krøderbanen" får vi ta ved en annen anledning. Det er flott å reise oppover langs Krøderen og se fjell og natur speile seg i vannet. Det ble også en stopp på Gol for en beinstrekk og litt mere å bite i + litt shopping til kos på kveldene.
Vi ankom det storslagne hotellet i litt gråvær, og etter innkvarteringen gikk vi oss en liten tur i det flotte terrenget. Litt "rekognosering" måtte til for å finne alle de forskjellige aktivitetsmulighetene, og etterhvert fant vi fram til "underholdnings-avdelingen." Dvs. vi gikk etter lyden av musikk, og fikk treff på et jenteband fra Bulgaria. De skal ha all ære av det de framførte ja. Virkelig flinke og populære var de, og publikum viste med stor tydelighet at de var fornøyde også.

Mike Craft
Men hovedårsaken til vår weekend var jo konserten med "Smokie" på lørdagskvelden. Vi pyntet oss og gjorde oss klare til "innslepp" i den store konsertsalen sammen med flere hundre personer. Fant oss et fint bord og ventet. Det tok sin tid ja.... men bandet kom tilslutt på scenen ti minutter forsinket. (Det var vel mest for å holde oss på "vent" tror jeg). Men for en stor konsert det ble, og for en herlig opplevelse. Mange av de slagerne som jeg kjente igjen fra -60 og -70-tallet ble fremført med stor entusiasme, og publikum sang med fra 1. melodi.  (Ja jeg også). Taket i salen stod nesten og bevret. Jeg legger ut en link til noen av de mest kjente her... "Lay back in the arms of someone"   "Have you ever seen the rain"  "Oh Carol" og selvfølgelig var denne også med "Living Next door to Alice" Gutta underholdt oss i 1,5 time, og de sang og spilte så det var en fryd å høre på. Hørselen på oss tilhørere ble trolig litt svekket, men det får stå sin prøve. Stemmen til hovedpersonen Mike Craft jeg må bare beundre. Den holdt gjennom hele konserten.
Terry Uttley

For nye oppdagere av denne musikkgruppa så har de gjennom tidene hatt forskjellige vokalister, og det finnes mye søkbar info om Smokie på nettet. Den eneste som fortsatt er bandmedlem av originalbesetningen er Terry Uttley.   Etter den flotte forstillingen måtte vi bare sette oss rett ned og komme til hektene igjen. Det kjentes ut som om musikken fremdeles var inni kroppen. Umulig å gå til sengs etter en slik utrolig opplevelse. Eller føltes det bare slik fordi man til vanlig IKKE er noen konsertgåer. Det var iallfall for meg en stor opplevelse, og vil takke min venninne og sjåfør at hun fikk meg med på denne "jenteturen"  Vi hadde det bare sååå fint.
På søndag formiddag var det pakking, utsjekking av rom + en god frokost før vi begav oss på hjemveien. Den gikk i regnvær og nesten strake veien hjemover, med kun en liten stopp ved "Villa Fridheim" for en beinstrekk og litt lenger ned i dalen til en matbit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar