tirsdag 24. november 2009

Arkivdag i Oslo

I morgen har jeg fått tilbud om å bli med til Oslo på arkivbesøk. Jeg har vært på Riksarkivet en gang tidligere, men denne gangen skal jeg til Oslo Byarkiv. Jeg har hørt at i Byarkivet skal det finnes alt som er tilgjengelig av materiale om Oslo by og de som bodde der. Mitt utgangspunkt blir nok å lete i de årvisse folketellingene, så får jeg ta det videre derfra. Det er mange muligheter så jeg det stå åpent.

Det jeg er på jakt etter denne gangen er en søster av min oldemor. Lina Katrine Larsdtr og hennes mann Olaus Anton Olsen Huseby. De giftet seg i Våle kirke i 1884 og flyttet til Larvik 2 år senere. Med sine to barn, Oskar Ludvig og Kaja Barbra, flyttet de videre til Oslo, hvor jeg har funnet dem i FT 1900. Det har blitt litt leiting i kirkebøkene for å finne de to yngste barna deres, Aksel Lorents og Solveig Bergliot, men de dukket opp etterhvert de også.

Så nå står det igjen å finne deres etterslekt da. Det skal bli spennende å se hva jeg kan finne ut.

3 kommentarer:

 1. Good Luck og håper at Du finner massevis. Får se om vi kommer noe lenger bakover i Ekström slekten idag, skal se om jeg kan få hit Olivia og da blir hun sikkert sittende.

  SvarSlett
 2. hmm merkelig ser ikke ut til at min kommentar kom inn - Din blogg pleier å fungere.

  Men men önsker Deg en god tur og håper at Du finner mye. Får se om vi finner ut mere om Ekström slekten idag for jeg skal pröve å få hit Olivia.

  SvarSlett
 3. Hei Anne-Lise. Jeg heter Leif Arne Huseby, og er sønn av Aksel. Brødrene hans het Oskar, Karsten og en søster het Solveig. Kan ikke huske Kaja Barbara, annet enn at vi besøkte en Barbara i Vestfold, når vi var ute å kjørte med mine foreldre. Men min E-post er ;
  leifhuse@online.no . Kan vi ikke fortsette forbindelsen der. Leif

  SvarSlett