søndag 1. november 2009

Slektforskerdagen på Bakkenteigen i Borre

Ja så var SFD-dagen 2009 over for denne gang da, og jeg fikk være med på mitt aller første SFD-arrangement. DISVestfold har også denne gang hatt arr. på 2 steder, ett på biblioteket i Sandefjord og ett i på biblioteket ved HVE på Bakkenteigen i Borre.
Tema for årets SFD var "Familieminner" og enkelte hadde faktisk tatt med seg noen av sine slektsklenodier. Noe av det vi fikk se var bl.a se en gammel skredderstol og en Hekle. For uinnvidde er Hekle et hjelpemiddel som brukes under fremstilling av lin.

Helt fra vi fikk koblet opp våre PC`er og kom oss ut på internett, så var kjøret igang. Det strømmet på med folk til fra fjern og nær, og flesteparten ville ha mer innføring om hvordan de kan søke etter slekta på internett.

Leder for DISVestfold John Ludvigsen, hadde lagt opp til et par innføringskurs i slektsforskning. Og de ble godt besøkt. Frank Nordberg viste fram forskjellige slektsprogrammer. Fine alternativer til oppbevaring av de slektsnotatene som vi allerede hadde funnet fram. Det er jo en Viktig å bl.a notere seg kildene til det man har funnet, og ikke minst da kan man enkelt finne tilbake igjen ved senere oppslag. Foredragene ble iallfall veldig populære og et stort antall tilhørere fant veien til auditoriet. Her ser du et lødhørt publikum ved det første foredraget.

Det var flere som sto i kø for å få litt mere innsikt i hvordan og hvor man kunne komme videre i leiting etter slekt. Det var stand for visning av søk i FT og Kirkebøker, Gravminner, DISchat og Slektsforum. Det var en egen stand for hjelp til søk etter svenske aner, hvor vi hadde vår flinke, svenske venn Susann fra Uddevalla med oss. Her var det kø for å få hjelp hele tiden, og mange sender henne sikkert mange takknemlige tanker idag. Det var også en egen stand for søk etter sjøfolk. Jeg hørte faktisk at det var ei som fant sine aner i Danmark også jeg. Det er jo veldig artig. Hun ble iallfall meget fornøyd.

Salg av div. bøker og andre salgsartikler gikk også unna vet jeg. Ikke minst den flotte, nye boka "Lag Slektsbok" ble presentert og lagt ut til salg. Mange sikret seg et eksemplar før de gikk hjem. Dessuten ble medlemstallet også øket i løpet av dagen, og intet er vel hyggeligere enn det. Flere av de blir nok å se på medlemsmøtene i Stokke utover vinteren tenker jeg.

Alt ialt var nok de aller fleste meget fornøyd med den hjelpa de hadde fått. Og det var store smil å se rundt oss på alle kanter. Et vellykket arrangement med andre ord. Håper at jeg får anledning til å være med neste gang også. Dette var gøy.

Legger ut noen bilder fra SFD på Bakkenteigen 2009. John Ludvigsen har velvillig lånt meg bildene sine.

3 kommentarer:

 1. Dette hørtes veldig bra ut! Flott avvikla program i Vestfold skjønner jeg :)

  SvarSlett
 2. Anne-Lise, trevligt att äntligen ha fått träffa dig.
  Mycket folk var det i år också, synd att jag inte kan hjälpa alla men har man inte letat ordentligt i norge är det inte så lätt att kunna få fram några svenska uppgifter.
  Coolast igår var ju RuneH, han hade ju på sig den röda tröjan liiiite tokigt...
  Och jag var den enda tror jag som hade DISpins på mig, det tror jag minsann jag skall säga till Laila.....

  SvarSlett
 3. Og jeg må få rette en stor takk til alle dere som deltok på Slekstforskerdagen i Borre og som gjorde en så god jobb. Gleder meg til neste gang allerede!

  SvarSlett