tirsdag 17. november 2009

EU-godkjent nok en gang :-)

Innkalling til 2års-kontroll kom for en drøy måned siden, og jeg har gledet meg til å treffe igjen "gamle" kjente på Rikshospitalet. Grytidlig mandag morgen dro jeg innover med Helseekspressen. Jeg tilhører Lungemedisinsk dag-enhet, og bor på Gaustad Hotel under oppholdet. Først bar det rett inn til blodprøvetagning. Måtte ta med meg kofferten, da jeg ikke fikk tid til å avlevere den på hotellet. Så videre opp til dag-enheten hvor sykepleier Kenneth tok EKG (elektrokardiografi) og målte blodtrykket mitt. Der fikk jeg utdelt ett program for oppholdet mitt, og litt orientering om de forskjellige undersøkelsene, litt klokkeslett osv. Kjekt å ha det skriftelig. Kofferten ble avlevert på hotellet, før jeg endelig fikk tid til en litt sen frokost.

Neste post på programmet var Røntgen Thorax. Bildene ble bra de, så da kunne jeg vende tilbake til blodprøvetaking nr. 2.

Litt venting her og litt der, men så var det puste/blåseprøver nede på Lungelaboratoriet. Der møter jeg alles Inger som venter på "å dra" den siste rest av pust ut av lungene dine. Litt til, litt til, litt til.... ja da må du jo bar gi litt til da. Til du er dønn tom. Jeg får hvile litt, før jeg skal legge utpå en 6 min. gangtest. Da blir hjerterytmen og oxygennivået målt samtidig som jeg går så fort jeg kan i løpet av 6 min. Det ble ikke ny pers denne gangen, fordi jeg hadde endel hodepine. Men men, resultatet ble godt og vel godkjent.

Jeg traff legen min på vei ut fra lungelabben, så da ble det en hyggelig samtale med henne før jeg kunne legge veien ned til hotellet. Der ventet det en deilig lunsj, og en fortjent avslapping på rommet.
Dagen siste undersøkelse skulle foregå på Radiologisk avdeling. Denne gang CT Thorax-undersøkelse (Computer Tomografi). Ferdig med alle undersøkelsene før kl. 15.30 er bra timing. Dag-enheten skal ha honnør for bra planlegging denne gangen her.

Senere på kvelden ble det en liten tur oppom Lungeavd. for å hilse på gamle venner. På hotellet ventet det en deilig middag, og på rommet ble det litt lesing i ei en god bok før natten senket seg.

Første og eneste undersøkelse på programmet neste dag var en tur på Nukleærmedisinsk avd. og en GFR-prøve. (Glomerulær filtrasjonsrate)Nyrene bør jo også sjekkes. Det leiter jo veldig på de p.g.a. medisinbruket. Da måtte jeg møte fastende og uten dagens medisininntak. Det gikk greitt det, til tross for at undersøkelsen varer i nesten 4 timer. Noe langtekkelig, men med tilgang til litt morgenTV går det jo bra da.

Dagen ble avsluttet med en avreisesamtale med legen min, og litt papirutfyllinger og analyser av div. resultater. En enkel lunsj + pakking av koffert, før jeg kunne sette meg på Helsebussen igjen etter et par travle dager.
Det er alltid trygt og godt å få vite at alt fungerer som det skal, slev om man kanskje selv er den største observatøren. Farvel til Rikshospitalet for denne gang. Jeg er tilbake om et halvt år igjen.

2 kommentarer:

  1. Greit at alt gikk bra og at Du klarer å skrive om det - det gjör ikke jeg, vil helst bare legge meg å lipe etter mine sjemalagde besök på sykehusene

    SvarSlett
  2. Hei
    Godt når allt går bra. Hyggelig at du tar en tur innom i blant;-))

    SvarSlett