mandag 15. mars 2010

DIS-møte i Sande

Hjemkommet fra et hyggelig møte i DIS-Sande. Ikke helt fulltallig akkurat, men med 20 % frammøte skal man ikke klage da. Det var ikke satt opp noe spesielt tema for kvelden, men vi fikk et lite innblikk i hvordan kilderegistrere kirkebøker. Det er to entusiaster som allerede har starta opp med KB for Skoger i Buskerud. Og det var intresant å se hva dette gikk ut på. Databaseprogrammet som de bruker er Augustus 2, og de har fått litt starthjelp fra Buskerud Historielag. Her kan du lese litt mere om hvordan bli kilderegistrator

Det ble også luftet forslag om å lage ei lita gruppe for å komme igang med f.eks samarbeid ang tyding og registrering. Flere av medlemmene syntes at det er vanskelig å tyde enkelte presters "kråketær," så forslaget om ei slik gruppe, blir nok tatt opp ved et senere møte.

Ellers ble det litt tid til å hjelpe hverandre med litt søking på nettet etter slekta da. Både med leiting i kirkebøker og folketellinger. Tror nok at et par stk fant sine oldeforeldre i kveld, og gikk hjem for å sjekke at det var riktige opplysninger de hadde kommet fram til.
Det er jo veldig hyggelig at vi kan lære av hverandre. Og det er alltid like flott og se hvor glade folk blir når de finner f.eks et uegte barn, eller et dødsfall som de har leita etter i et par år i kirkebøkene. Jeg så også at en fikk hjelp med å legge inn etterlysninger på Slektsforum. Han trengte litt hjelp for å finne litt slekt i Sverige, så da håper jeg at hjelpen er underveis.

Kaffe og deilig hjemmebakt kringle ble det også tid til. Det smakte iallfal kjempegodt.

(Pst. Jeg sjekket Slektsforum litt senere, og der var våre svenske "eksperter" allerede i gang :-) Lykken er å bruke de ressurser som finnes, bare man vet hvor de er. Men det var å vite det da .... Her finner du iallfall noen av de: Genealogiske ressurser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar