søndag 7. mars 2010

Hyggekveld med bl.a. Hegdehaugen skoles Mandolaikaorkester

Vi har hatt en veldig koselig ettermiddag på Fjellhall i Hillestad i dag. Det var Hillestad Promenadeorkester og Hillestad Sanitetsforening som sto som arrangør for denne hyggekvelden. Og hyggekveld ble det. Dette lille grendehuset var stappende fullt med folk da vi dukket opp.
Og Holmestrand Trekkspillklubb var allerede på plass med sine spillemenn.
De spilte og sang mange, fine melodier og publikum var med fra første stund. Vi ble oppfordret til å bli med på både allsang og refrenger. Ja noen tok til og med en liten svingom.

Gehør, en duo bestående av far og datter, overtok scene og mikrofoner og loset oss gjennom en del melodier fra 50- 60- oh 70-tallet, og det var lett å se at folket trives. Publikum satt rundt småborder og mimret til de velkjente strofene. Vi fikk kjøpt både kaffe og hjemmebakte kaker, og praten gikk lett mellom de frammøtte, som sikkert ikke hadde sett hverandre på flere måneder.

Til og med loddsalget gikk unna, og siden det var gratis entrè, så kjøpte folk lodd for penga istedet. Jeg tror nesten ikke det ble noen kaker igjen heller jeg. De smakte forresten fortreffelig. Og joda, jeg fikk med meg en blomst hjem også. Det var bare en av de utallige gevinstene.

Etter pausen ble vi presentert for dagens gjestegruppe.
De kom fra Oslo, og kalte seg for Hegdehaugens Mandolaikaorkester. Instrumentene som de spilte på,var egenproduserte, som de hadde laget den gangen de gikk på skolen, Der startet de også ei gruppe i 1953. Det ble fortalt at intrumentet er en mellomting av Mandolin og Balalaika. Og musikken deres var det ikke noe klage på nei. Kjempeflott. De spilte bl.a Aftenklokker, Stenjka Rasin m.m. fl. Ikke helt vanlig at man hører på slik musikk på disse kanter. De hadde også vært ute på på flere oppdrag, bl.a hadde de spillt i BBC.Og det var et lydhørt publikum av både store og små. En koselig ettermiddag med andre ord. Disse to småguttene satt og småtippa med beina og klappa i takt, og likte vissnok det de så og hørte.

Hillestad Promenadeorkester overtok underholdningen og avsluttet denne søndagsettermiddagen med flere fine musikkstykker. Vi fikk høre et par velkjente marsjer og dessuten så fremførte de noen flotte melodier, som jeg dessverre ikke husker navnet på. Som avslutning fikk vi høre Gabriellas Sång. Nydelig framført på horn av solisten Hege. Her er en liten smakebit på hvordan det kan låte med sang. Ikke helt det samme selvfølgelig, men stemningen va nesten den samme. Denne versjonen er med med Molly Sandèn. Håper at du tar deg tid til å lytte til en aldeles nydelig fremføring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar