fredag 2. juli 2010

Mere Reidvinstun....

Siden vi begge to liker oss veldig godt på Reidvinstunet, så benytter vi alle de mulighetene vi har. Denne lørdagen ble det arrangert Reidvintunsdagen, og det var ganske mange som hadde funnet veien til Hillestad. Det var jo så flott vær, og vi ble møtt med trivelig trekkspillmusikk og glade toner på lang avstand.
Programmet var sammensatt av forskjellige aktiviteter, og innendørs var det utstillinger av både fotokunst og malerier.

Det ble litt visesang av et par utøvere fra Lallahompen Viseklubb og nede i Møllerdammen ble det fisket fin ørret med garn. Gutta fikk faktisk 6-7 ganske store ørreter. Flott stekefisk.
Ute på enga foregikk slåtten på gamlemåten, og det ble satt opp hesjer, som høyet ble hengt opp på. Morsomt for den yngste delen av publikum hvordan det ble gjort tidligere. Idag ser vi jo bare hvite "traktor-egg" liggende bortover jordene. Hehe.

Botne Historielag hadde også en stand her denne dagen. De er nå iferd med å starte opp Kulturminneregistrering i bygda. Du kan lese mer om det her. Det er flott med slike initiativ. Det å ta vare noe av det gamle og bortgjemte er viktig for ettertiden.

Den stor attraksjonen denne gangen var vel tiltenkt den store aukjonen, men her ble vel heller interessen laber dessverre. Det var jo litt synd, for her hadde de faktisk mange flotte ting til salgs. Noe ble jo solgt men til en alfor billig penge jmf. verdien på det. Men desto heldigere var jo de som fikk kjøpt.
Legger ved et bilde så kan du selv bedømme. De fleste tingene på bordet her gikk for undet 100-lappen, og her ser du jo både det ene og det andre serviset som sikkert er verd mye mye mer. Men men, sånn er det. Inntektene gikk til forbedring av huset og og den fine urtehagen. Vi hadde en flott dag i solskinnet denne dagen, og traff masse hyggelige venner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar