torsdag 21. juni 2012

H.M.K. Garde på bybesøk

Som tidligere nevnt er det Kulturfestival i byen min denne uken, og jeg var så heldig å få høre de flotte gardistene spille og underholde byens befolkning.
Det var utrolig masse mennesker som hadde funnet veien til byen, til tross for mørke og tunge skyer som hang nesten ned på fjellet. Kun en halvtime tidligere striregnet det, så vi kryssa fingre, og håpet på bedre vær da vi dro.

Iflg bildene under her ser du at med sola i ryggen som kom gardegutta i full mundur nedover gaten på vei ut på den ytterste brygga. De kan sine saker de gutta der ja. Ingen "slinker i valsen" Her går alle på geledd, og med skikkelig strekk i beina.

 
Det som imponerer meg aller mest er når de kaster våpnene sine bakover i rekkene og de bakerste tar imot. Det er jo ekte bajonetter på geværene også, og ikke helt risikofyllt. Dessuten så avfyrer det "ett skudd" dvs. det høres som ett skudd da. Med den presisjonen de holder, skulle man ikke tro at de kun har holdt på med trening en kort stund. Denne troppen som var på bybesøk her idag har også en Holmestrandsgutt med seg i sine rekker idag. Sikkert litt spesielt å kunne vise seg fram for venner og familie på hjemlige trakter. Holmestrand og Botne Skolekorps har faktisk rekrutert gutter til "Gardemusikken" i mange år nå, så det er bare å fortsette den fine tradisjonen.
På stedet hvil !!
På oppvisningesplassen var det masse folk som hadde samlet seg for å se oppvisningen. Og de ble ikke skuffet tror jeg. Mye flott marsjering og spill, og ikke minst drilloppvisning. Selvfølgelig spilte de "Gammel Jægermarsj" også, til taktfast klapping fra et impornert publikum. Vi fikk også opplyst at de tidligere i år hadde vært med på Norges Militay Tatoo i Oslo, og nå skulle de videre på en ukes tur til Vestlandet med sin oppvisning.

Senere i sommer skal de delta i den årlige Edinburgh Millitaty Tattoo, noe som helt sikkert vil bli en stor opplevelse for både utøvere og tilskuere.

1 kommentar:

  1. Kulturfestival er gøy. Da pleier det bli liv og røre. Enig i at Gardens drilltropp er imponerende!

    SvarSlett