mandag 25. juni 2012

Kalenderpiker og gamle slips.....Ja det var hva som møtte oss ved Reidvintunet på St-Hansaften. Denne gangen var det fotokunstner Nina Djærff som hadde med seg utstillingen ”KALENDERPIKENE” fra Vestfold Bygdekvinnelag på Galleri Ramberg.  Mange flotte bilder ble presentert av de tøffe damene som hadde stilt opp for fotografen.
Du kan lese mer om det her  og her.   Nina Djærff viser oss med bildene sin at levd liv er vakkert.Jeg leser fra kalenderens bakside:
Uttrykket "Kalenderpikene" stammer fra en film fra 2003, som handler om en kvinnegruppe i Storbritanina (medlemmer i National Federation of Women`s Institutes - en organisasjon som tilsvarer Norges Bygdekvinnelag) som kledde seg nakne og laget en humoristisk kalender til inntekt for det lokale sykehuset.
Vi i Vestfold Bygdekvinnelag ønsker å utfordre kvinneidealet. Vi vil bryte ned fordommer og vise at kropper kan være vakre i alle fasonger og størrelser. 
Vi støtter kampen mot brystkreft.

Det var også en del annet nytt siden sist vi var her. Bl.a en utstilling av nye og brukte slips. Ja du leste riktig. Her kan du levere dine gamle slips og bytte til et annet som kanskje passer bedre til den nye skjorta eller dressen din. Dersom du f.eks. har fått innbydelse til et kostymeparty, er det masse artige slips du kan finne her. 

 Nytt av året var også en taklampe. En resirkulert sådan.  Ja det er mye man kan bruke som "lampeskjerm" ser det ut til.  Et artig påfunn syntes jeg.Den gav et fint lys til bildeutstillingen som lokale fotografer hadde hengt opp for salg.

I "Titteskapet" var det også satt opp en ny utstilling v/ "Til Bords" som de har kallt "Et sommerbord." Nydelig pyntet til stor sommerfest. 

Det var også flere aktiviteter der det bl.a var lagt opp til en flott natursti. Dessuten var det salg av div. matvarer som stenbakt brød, div gelè, vafler og kaffe. På låven var det salg av nykokt rømmegrøt, som forøvrig smakte veldig godt :) 
Det er alltid koselig å stikke innom på Reidvintunet.  Urtehagen er et syn for seg selv nå om sommeren. Et besøk her er å anbefale.


1 kommentar:

  1. Man trenger ikke dra til det store utland for å oppleve kunst og kultur! Bra at noen er kreative og flott at noen kommer og ser på og formidler videre!
    Og så nydelige brudebilder du viste i det forrige innlegget ditt :)

    SvarSlett