tirsdag 20. oktober 2009

Litt om livet i Fattighuset og dets historie

Ikveld var det endelig duket for å få høre litt mer om "Fattighuset" i Holmestrand og dets nye "liv". Eierne, Marie Olaussen og Geir Dyrnæs har, sammen med Holmestrand Museum, invitert intresserte til et foredrag og visning av før og nå bilder. Bilder som ble tatt under restaureringen ble vist og levende fortalt ved en av dem.
Her ser du Marie i full gang med sin fotomontasje.

"Eventyret" som Marie fortalte oss har hun selv skrevet om på sin blogg, Det er ikke mulig å kunne gjengi alle disse utrolige opplevelsene hun fortalte om, så jeg henviser dere til å lese hele historien hennes der.

Det neste prosjektet blir vel kanskje å finne noe av historien om de menneskene som har levd sitt liv her i Fattighuset? Noe av det finnes nok i diverse arkiver, men det blir nok en annen historie.

Tidligere på kvelden fikk vi høre en av gjestene fortelle sin historie om en oldemor som bodde i huset i 1903. Oldemoren kom fra trange kår. Og som enke med tre små barn, bodde på Fattighuset i en treårs-periode. Da ble hun fratatt barna og selv satt på legd i nabobygda. Ikke så lett for en småbarnsmor på den tiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar