onsdag 24. februar 2010

Arkiver er et must som hjelpemiddel i all slektsforskning.

Jeg er iallfall ikke i tvil om at arkiver er et umåtelig flott hjelpemiddel i slektsforskning. At en kan komme langt med hjelp av skannede kirkebøker og Folketellinger som legger på nettet, er jeg klar over. Men etter å ha vært i Byarkivet i Oslo noen ganger er jeg blitt "helfrelst" Hehe.
Denne gangen ble fangsten min tre nye barn til et tidligere funn. (Les mere om tidligere funn her, her og her.)

Jeg hadde funnet at Gunvor Juliane døde i 1921 iflg. dødsfallprotokollene, og bopel der viste at hun bodde i Krumgt.6. Det sto også at hun etterlot seg mann og to umyndige barn. Derfor bestillte jeg opp de originale FT 1920 og 1921 for den nevnte gate, opp fra arkivene. Spennende å se hva det kunne bringe av nye opplysninger.
I FT 1920 får jeg vite at hushjelpen Anna Julsen er Oskar`s svigermor (svensk), og bor sammen med ekteparet Oskar og Gunvor, sammen med barna Aage f. 1909, Berna f. 1911 og Tordis f. 1919.
Og ved FT 1921 står det at hun er pleiemor for de to eldste barna. Ja ja. Da fikk jeg ytterligere noen nye opplysninger å bryne meg på igjen da.

Et oppslag i Gravminner gir meg opplysninger om at søskenparet ligger gravlagt på Østre Gravlund. Der finner jeg også navnet på en kvinne til, og det er mest sannsynlig Aage`s kone.

Med disse nye opplysningene må jeg nok finne meg i litt mere mysing i kirkebøkene igjen. Men det er bare artig det også.

Jeg fikk også gleden av å hilse på en almenning av meg igår. Det var jo spesielt hyggelig at vi skulle treffes, og absolutt ikke planlagt. Min chattevenn Laila foreviget oss under en koselig "slekteprat". Vi skal ha felles slekt i Fjotland, Vest-Agder. Men det får bli en annen historie.

På veien hjemover var min "sjåfør Liv" innom LierKroa for litt påfyll av mat en sulten kropp. Du kan lese hva hun skrev om turen vår her.
Takk Liv for en givene tur. Håper at du trenger reisefølge flere ganger.

1 kommentar:

  1. Gratulerer med alle nye funn - kommer sikkert flere for Du vet sikkert at det finnes mange flere kilder rundt om på arkivene enn de Du har nevnt.

    SvarSlett