mandag 4. oktober 2010

20-årsmarkering av den første lungetransplantasjon i Norge.

Sist torsdag var en stor dag for oss lungetransplanterte i Norge. Da var det nemlig en stor markering på Rikshospitalet`s auditorium, for 20-årsdagen av den første lungetransplantasjon i Norge.
(Over her ser vi f.v. Lege Odd Geiran, Lege Øistein Bjørtuft, TX-kordinator Kirsten Kongshaug, Lege Arnt Fiane, tidl.tx-pasient Arnt Hvidsten, tidl. tx-pasient Troels Mathisen, og ukjent fra Admin. Lege Svein Simonsen var også tilstede.)

To av legene som var med på den første operasjonen var også med oss, og de fortalte om de store fremskrittene som var gjort på de 20 første årene. Ellers ble det også hilsningstaler fra flere av de fremmøtte/innbudte. Min bror Arnt Hvidsten var forøvrig pasient nr. 2 i landet som fikk nye lunger, og er nå den eldste av de som ble transplantert for litt over 20 år siden. Det har jeg tidligere skrevet litt om her . En del blomsteroverrekkelser ble det også.

Senere var det samling i Forvalterens Hus via à vis RH, hvor det ble servert kanapèer. Her var det mange leger og sykepleiere som også hadde funnet veien sammen med oss. Det var virkelig hyggelig å treffe igjen alle disse, som vi gjennom smil og tårer, har blitt kjent med gjennom mange år. Og samtaleemnene var dreide seg faktisk IKKE om sykdom denne gangen.

Flere hadde kommet langveisfra, og leide seg inn på hotell for anledningen. Derfor laget vi en ekstra sammenkomst på en restaurant Friday`s nede på Aker Brygge. Tilsammen ble det vel 12 stk som avsluttet denne spesielle markeringen med en middag. Men tiden går så altfor fort i slike hyggelige selskaper. Vi er unektelig en gjeng som har mye til felles, men det er ikke så ofte at vi kan treffes slik uformellt. Det ble en meget hyggelig aften.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar