mandag 25. oktober 2010

Donordagen 23.10.2010

For 5. året på rad har Stiftelsen Organdonasjon arrangert Donor-dag i Norge, og med økene antall stands for hvert år. Materiell ble bestillt fra kontoret i Oslo, og med en eske full av flotte plakater, div. buttons, ballonger, multi-lue, refleks-vester, og sist men ikke minst, massevis med nye donorkortbrosjyrer m/donorkort. Vi gikk tomme for donorkort, men heldigvis hadde vi noe over 100 liggende igjen av fjorårets utgave, som vi også delte ut.
I år var det tre av oss som stod ved Meny på Hvitsteintoppen. Det var masse folk fra første stund, og vi delte ut ca 600 brosjyrer med Donor-kort. Mine medhjelpere var Ottar Skilbrei LNT, Magda Nilsen LHL og meg selv som representerte FHLT.

Utrolig masse folk som var intresserte. Og spesielt hyggelig at så mange unge personer viste sin interesse.
Det er mange som vet hva et donorkort er, og allerede har fyllt ut et slikt for å ha det liggenede i lomeboka si.
Men det er også mange som trenger et lite "spark bak" for å ta et skikkelig standpunkt. Vi hørte flere som var glade for å få en ny påminnelse. Vi fikk også noen spørsmål ang. transplantasjon og det er jo alltid hyggelig å kunne svare. Og i tillegg få stå som "levende bevis" på at det nytter. To av oss er nemlig tansplantert, og hadde masse å fortelle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar