tirsdag 12. oktober 2010

Høst i hagen eller....

Det er endel som må gjøres i hagen før snøen kommer, og igår ble det en flott dag til slike ting. Alt tyder på at vi slipper ikke unna den kalde vinteren i år heller, så da er det bare å brette opp ermene. To, tre morgener i det siste, har det vært hvitrimet på nabotakene her. Det er nok ingen vei tilbake, selv om høstsola varmet oss deilig.

Møbler hentes inn og stables vekk. Gresset ble klippet for et par uker siden, så den delen var unnagjort fra tidligere. Hekken var også klargjort med klipping og bortrydding, men noe løv måtte rakes, og litt ryddig ellers i blomsterbedene. Noen blomsterløker ble stukket ned i jorda. Det er jo så koselig med tidlig blomstring på våren. Det var endel roser som måtte klippes ned. Men så var det det da... mange av rosene sto jo fremdeles i blomst. De pynter nå opp inne i stua mi.

Men enkelte blomster vet visstnok ikke om det er vår eller høst. For i den ene verandakassa mi hadde faktisk et par stemorsplanter satt nye frø, og de står nå i full blomst. Og i det ene bedet fant jeg også at en Primula hadde benyttet sine siste krefter til å gi oss en siste hilsen fra våren.

I de store blomsterurnene mine har jeg hatt Pelargonia og div Eføy. De har nå fått en egen plass til overvintring. Så nå er det bare å håpe på at de kommer tilbake til våren igjen. Nesten synd at de måtte inn nå, for de blomstrer så fint. Men men, sånn er det vel.

Jeg håper at det vil bli en fin vinter, og ikke for mye kulde og snø. Det går jo an å drømme. Men inntil den kommer så skal jeg nyte de fine høstdagene som er igjen. Ha en fortsatt fin høst du også.

1 kommentar:

  1. Det var virkelig nydelige farger i den hekken din :)

    SvarSlett