mandag 18. oktober 2010

DIS-møte i Sande

I kveld har jeg vært på DIS-møte i Sande, og tema i kveld var: Søk etter slekt på Family Search. Dette er et amerikanst nettsted som Mormonerne har, og det er gratis å bruke. Bernt Isaksen fra Kongsberg fortalte om forskjellig alternativer til å søke etter slekt på. De vanligste er Ancestral File, International Genealogical Index, PedigreeResource File, Vital Record Index og sist men ikke minst Record Search Pilot.

På bildet ser vi Bernt Isaksen.

Her har Liv Ofsdal laget en flott oversikt på hvordan du selv kan gjøre et søk eller to på FS. Her er det er lett forklarlig, så sett igang med egne søk. Lykke til.

Det var faktisk 14 stk som hadde anledning til å komme i kveld, og det var en lydhør samling. Dessverre ble vi avbrutt av en alarm som ulte ei god stund, men da ble tiden benyttet til litt kaffe og deilig, nybakt kringle. Dessuten ble det jo en ekstra anledning til litt småprat rundt bordet. Det er aldri mangel på samtalemner når slektsforskere treffes... Litt hjelp til søk i Kirkebøker eller Folketellinger er jo alltid greitt å få. Fire øyne ser dobbelt så mye som to vet du. I tillegg er det alltid noen råd og tips man kan plukke opp på slike slektsmøter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar