lørdag 4. april 2009

Besøk i Holmestrands Fattighus

I forrige uke var jeg så heldig å få innbydelse til omvisning i byens nyopp-pussede "Fattighus".
Dette er et gammelt hus som Holmestrand kommune egentlig skulle rive, men bestemte seg tilslutt for å selge det for den nette sum av kr. 1,00. Alt dette om mere til, kan du lese om her i bloggen til Marie. Her har du lesestoff lenge. Hun har vært kjempeflink til å holde oss andre intreserte orientert og oppdatert under en lang periode av renoveringsprosessen.

(Bildet av den flotte tømmerveggen og metallslåen har Marie selv tatt.)
Det var helt utrolig å gå rundt i det gamle huset, og tenke på hvordan det egentlig så ut der. Her har mange av Holmetrands mindre pengesterke befolkning holdt hus. Og noen, om ikke alle holmestrandinger har vel hatt en eller flere slektninger som har bodd her engang.Marie og Geir har forsøkt å holde på den gamle stilen i bygget, og har lykkes bra. Til og med de gamle tømmerveggene har kommet til sin rett igjen.
Og i en av de gamle åpne peisene har de støpt inn et flott bad. Det blir nok en forskjell fra det "badet" som var her i gamle dager ja. Ser for meg et vaskevannsfat plassert på en gammel taburett...

Og i de lange gangene var det laget fine skapdører som gikk i ett med langveggen, kun synlig pga. de små gamle metallslåene til å åpne og lukke skapene med.

Tusen takk for omvisningen Marie. Det var kjempeartig å få se resultatet av all den jobben dere har hatt. Men det er jo fremdeles noe som gjenstår, så fortsatt lykke til med prosjektet deres. Gratulerer. Dere har allerede gjort en fabelaktig innsats. Ups... jeg var så nysgjerrig at jeg glemte å smake på vaflene, men de fikk visst "bein å gå på" vil jeg tro. Masse folk overalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar