torsdag 16. april 2009

Lokalhistorisk Senter i Horten

DIS-Vestfold`s møte var idag lagt til Lokalhistorisk Senter i Horten, med innlagt guidet omvisning i museèt. Det var en meget intresant omvisning og vi fikk se mengder av ting som senteret har fått av private. Dette er en liten gruppe entusiaster på 15-20 personer som samler og tar vare på vår nærmeste historie.
En flott alternativ for besteforeldre-generasjonen å ta med seg barnebarna på. Her kan de vise de små hvordan de selv bodde og vokste opp.

Jeg tok noen bilder som jeg gjerne deler med dere.
Her ser du et par flotte dukkevogner med fullt utstyr.

Og her er en brudekjole som er sydd av fallskjerm. Det var ikke helt uvanlig å bruke stoff av gamle fallskjermer til å sy klær av under krigen.

Nedenfor her ser du et utsnitt fra et identisk kjøkken fra 50-60 tallet. Jeg kjenner igjen det aller meste på dette bildet, og mange minner dukker opp. Ikke minst den obligatorsike vannøsa som hang ved utslagsvasken. Se også den gamle kjøkkenvekta på benken. Jeg har faktisk en identisk stående på min kjøkkenbenk.
Det er vel verd et besøk, og jeg kommer veldig gjerne igjen.Det fantes også flere andre avdelinger enn de jeg har nevnt her, bl.a. en koselig stue fra 50- 60 tallet, kolonial- butikk- interiør, fra et politi- og bankkontorlandskap, et tannlege- kontor + mye annet intresant. Jeg fikk vel ikke med meg så mye på denne omvisningen. Inntrykkene ble alt for mange, så turen vil nok bli gjentatt i løpet av sommeren tenker jeg. Den er iallfall å anbefale. God museumstur

2 kommentarer:

  1. Det så interesangt ut.Mulig jeg tar meg en tur hvis anledningen byr seg......Jeg hadde slik blå dukkevogn;-))

    SvarSlett
  2. Ja dette var virkelig en vellykket besøk inn i vår barndom og tidligere tider! Imponerende og kjempeartig å se det de har fått inn av gjenstander!

    SvarSlett