torsdag 2. april 2009

Riksarkivet


Ja så har jeg endelig fått meg en tur til Riksarkivet. Årsaken til det var vel egentlig litt tilfeldig. Jeg fikk se at DIS-Oslo/Akershus skulle ha et foredrag med tema : De reisende - Hvordan finner vi dem i kildene, og dermed meldte jeg min ankomst. Mest fordi jeg var nysgjerrig på dette med reisende folk eller omstreifere som de også ble kallt. Men også fordi jeg hadde hørt så mye om dette arkivet. Og det lå utrolig fint til oppe ved Songsvann, bare noen få skritt fra T-banen, og i naturskjønne omgivelser.

Jeg hadde avtalt med min svigerinne å møtes, slik at vi kunne ta Sognsvannbanen sammen. Forøvrig min første tur med T-banen ...
Vi var litt tidlig ute, men vi fant råd. Vel framme tok Liv kontakt med sin tidligere "sjef" , som sa seg velvillig til å vise oss litt rundt på hennes tidligere arbeidssted KoKo. Viser til Livs kommentarer her


Etter foredraget var det litt sosialt med kaffe og småkjeks oppe i kantina. Der gikk praten som den ofte gjør i koselig selskap. Jeg var så heldig å treffe på flere av de som jeg til daglig prater med på DIS-chatten. Hyggelig å få hilse på dere HaraldO, PetterS og HenningA.

Vi traff også på en annen bekjent, Laila, så da var hjemreisen "reddet" Hun er "fersk" i slektsforskning, men har allerede kommet godt inn i miljøet.
Så avgjort en flott ettermiddag og kveld i Wergelands-salen.1 kommentar:

  1. Hørtes interesangt ut;-)) God påske til deg og dine!!

    SvarSlett