lørdag 12. juni 2010

Holmestrand Kulturfestival

Ja da er den igang da. Den årlige sommerfesten i Holmestrand, og den skal vare "i heile tio dagar til ende".

Igår kveld (fredag) fikk jeg oppleve en alle tiders forestilling på Biorama. Det var duket til Holmestrand Slagerfestival med lokale utøvere fra Hof Hornmusikk, Holmestrand Ungdomskorps og Byteateret i Holmestrand. De har laget et program det helt sikkert vil bli snakket om i flere uker. Forestillingen ble laget som et Melodi Grand Prix, og utøverne sang 12 forskjellige vinnermelodier fra div. land i Europa. Vi hadde deltagerland fra bl.a. Hof kirke, Eplerød, Eidsfoss, Vidsynstien, Sommerro Terr., Hagemann, Nordre Foss avfallsdeponi, Breimyrbakken og Holmestrand Jernbanestasjon. Programleder var selvsagt Mr. Grand Prix-generalen him self Jostein GP Pedersen, som ledet det hele med stø hånd.

Vi fikk høre sanger som Hallelujah, Do Re Mi, Eres tu, Voi Voi, Waterloo, Volare, Diva, og Fångat av en stormvind. Noe for enhver smak ja. Det ble stor stemning i salen da de lokale sangerne i sine flotte kosyymer entrert scenen. Avstemmingen ble foretatt av to fagjuryer, fra Hof og Holmestrand kommuner, og selvsagt hovedjuryen fra salen som hadde de avgjørende stemmene.
Det er lagt opp til tre slike kvelder på Biorama, og den første kvelden var det Hard Rock Hallelujah som gikk av med seieren, og igår kveld var det Holmestrands nye store dragartist Bjørn Magne som vant med Diva. En alle tiders opplevelse. Byteateret er virkelig flinke til å dra igang folket i byen. Det er nemlig ikke så veldig mange som klarer å fylle Biorama tre kvlder på rad. Takk for en koselig aften.

Her finner du Tønsberg Blad`s reportasje og Liv Ofsdal har også skrevet litt om forestillingen på bloggen sin.

1 kommentar:

  1. Det hørtes riktig så trivelig ut Anne - Lise, og ikke minst sommerlig. Det er det vel også på disse traktene.

    Ha en fin søndag og ei flott kommende uke.

    SvarSlett