torsdag 24. juni 2010

100 års jubilanten Solveig Ellisif Elvira fikk gratulasjoner fra Kongen

SlektMine og mange andres gratulasjoner går idag til "tante" Solveig. Hun kalles visstnok tante av de fleste. Egentlig fikk hun navnet Solveig Ellisif Elvira Davidsen, nå Jansen. Ja hun heter så den gamle damen som idag fyller 100 år. Hun er min fars kusine og ble født på Bibo i Våle for nøyaktig 100 år siden. Og i dag ble hun feiret på sykehjemmet der hun bor med kaffe og kaker.

Hun er dessverre ikke helt bra om dagen, og har hatt et lite sykehusopphold. Men hun var glad over få dele dagen med sine nærmeste rundt kaffebordet. Det vanket nok endel blomstergaver, men det største og gjeveste var nok brevet med en hilsen og gratulasjoner fra selveste kongen. Det skal bli rammet inn og hengt opp på veggen hennes.

"Tante" Solveig ble som tidligere nevnt født i Våle og hun flyttet med sin familie til Sarpsborg, hvor hun gikk på Hafslund skole. Hun ble konfirmert i Ski, og 19 år gammel flyttet hun til Oslo og fikk seg jobb der. Det var nok der hun traff sin mann Thorleif Gotfred Jansen. Hun fortalte meg engang at hennes mann var bilmekaniker, og en av de få som hadde bil på den tiden. Og den dagen de giftet seg så hadde de så mange gjester at de leide en trikk for å frakte alle til bryllupsmiddagen.
Hennes mann døde i 2002 og de hadde ingen barn.
Det er ikke mange som blir forundt å bli 100 år. Det står det respekt av. Mine gratulasjoner går derfor til "tante" Sol idag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar