mandag 20. september 2010

Ny helg og nye utflukter

Når det er så flott høstvær som vi har hatt denne helgen er det jo bare å utnytte det til siste solstråle.
På lørdag var vi på ridestevne i Hof, for å se på Christina. Som tidligere fortalt så er hesten hennes store hobby, og hun bor nesten i stallen har jeg forstått. Men sånn er det vel kanskje for de som elsker hest.
På lørdag var det altså sprangridning, og hun stilte til start med to forskjellige hester, og to forskjellige klasser. I første runde skulle ekvipasjen hoppe over hindre som var 60 cm
høyt. Her var hun litt uheldig og fikk ett riv, men i andre runde og 80 cm gikk det helt feilfritt og det ble en flott 2. plass. Premien var en fin pokal+ sløyfe til hesten. Flott innsats Christina.

Søndag var det om mulig ennå bedre vær, og vi dro innom for å ta med oss det yngste barnebarnet vårt Trygve, til Hof. Vi måtte jo følge opp den fine innsatsen til Christina. Idag skulle hun ha dressurridning. Jeg tror at hun var veldig spendt og kanskje litt nervøs, fordi hesten hun skulle bruke var litt vanskelig. Men ingen grunn til engstelse. Hesten hennes oppførte seg eksemplarisk og det ble en hederlig 3. plass. I sin andre opptreden viste hun alle ryggen, og hesten ledet henne fram til en flott 1. plass og ny sløyfe. Gratulerer med flotte plasseringer. Det gjelder å ha full konsentrasjon.

Konsentrasjon hadde hennes bror Sander også der han trikset og trente på sin nyinnkjøpte Diablo. Etter å ha sett på at han kastet denne "dingsen" opp i været, for så å ta den i mot på en tråd på vei ned igjen, Ble jeg veldig fasinert. Dette måtte jeg jo prøve... men det så nok lettere ut enn det var ja. Men 8-åringen fikk det til han, som det største og naturligste ting i verden. Her er han i full konsentrasjon under en oppvisning for bestemor. Syntes at han har blitt veldig flink etter bare ett døgns trening. Bare stå på du Sander.

Trygve var som sagt med oss på ridestevne, men han fikk tiden til å gå med helt andre ting. Han var mest intressert i lek med et par småbarn på sin alder, og litt løping etter høstgule blader ble det også litt tid til. Konkurransen besto i å fange løvet før det falt helt ned til bakken, og det kan jo by på endel utfordringer. For når man er bare 3 1/2 år, så er ikke hester og diablo det som er mest intresant kanskje. Litt blomsterpukking og andre "botaniske undersøkelser" vekker vel nysgjerrigheten hos de fleste.

Etter at ridestevet og premieutdelingen var over, dro vi litt nordover i Hof-bygda. Det var duket for nok en markedsdag. Trivelig med slike markedsdager hvor bygdefolket møtes. Idag var de samlet på den Gamle Eidsfoss Hovedgård.

Utearealene var det bygdefolket som hadde okkupert med sine stand, og her kunne du få kjøpt alt mulig rart av både nytt og gammelt. Hele gården var tatt i bruk og det var anledning til omvisning både ute og inne. Renessansehaven var "striglet" og tok seg flott ut i ettermiddagssola, og inne var flere av de nyopp-pussede rommene tilgjengelige.


Mange av de flotte tapetene har kommet til syne og blitt flott restaurert. Og flere rom i annen etasje venter på sin tur. Neste prosjekt blir visst det såkalte røkerommet. Dessuten var det mulighet for middag på Hovedgården idag, noe som flere visstnok benyttet seg av.
Ute på den store plenen var det også litt underholdning og musikk, og inne i Kavalerfløyen som det heter, var bakstekonene i full gang med stekting og bakerovnen. Her ble de visstnok utsolgt på brød tidlige på dagen. Nok en strålende dag i et herlig miljø. Som mine trofaste blogglesere sikkert har oppdaget, er nok Eidsfoss en av mine mange favorittsteder. Det er et lite minisamfunn som er verd et besøk eller to ja. Her er det mye flott jernverkshistorie.

1 kommentar:

  1. Ser ut for å ha vært ei trivelig helg dette Anne Lise. Fine minner å ta med seg for unge som litt eldre. Koselige bilder og tekst fra både hester og svunne tider. En kan si hva en vil, men stilfullt var det i "gamle dager". På slike plasser da, det var nok steder med ikke fullt så mye stil også. :)

    En fin dag og uke til deg.

    SvarSlett