mandag 3. januar 2011

Et tilbakeblikk.. og takk for det gamle.

3. januar og på tide å se litt tilbake på året som har gått. Kjekt å ha bloggen å støtte seg til når året skal summeres, fordi mye detaljer går fort i minneboken og blir der. Hehe.

Men de viktigste minnene dette siste året er vel alt samværet med familien min, store og ikke minst de små. Familen har fått en ny liten slektsgrein, og vårt nye, lille barnebarn ble født i september. Sverre er allerede blitt et lite individ som vet å gi seg til kjenne. Det er godt å vite at slekta vokser og nye greiner kommer til. Våre tre andre barnebarn har også opptatt oss mye det siste året.


De to største Christina og Sander går jo på skolen, så de ser vi ikke så ofte. Men heldigvis kan vi bare ta en liten kjøretur, så er vi der. Vi forsøker å følge de opp med fotballkamper og ridestevner, og ellers andre ting. Trygve, Sverre storebror, har vært endel hos oss dette siste året, og vi har hatt mange fine dager sammen.

Når det gjelder slekta og slektsforskninga mi, så har jeg fått endel nye input fra forskjellige hold. Jeg har bl.a. vært på Byarkivet i Oslo, som jeg skrev om her. Et hyggelig minne er også Slektsforskerdagen i Tønsberg, som jeg var med på for andre året. Alltid hyggelig å kunne hjelpe folk til å finne sine egne røtter.

Vi har også truffet endel av slekta i løpet av våren og sommeren. Noen av de har jeg også kontakt med på Facebook. Henning, Bodil, Bjørg Unni, Lisbet, Eirin, Aud, Mona og Ranveig, er bare noen få av de som jeg nylig har fått kontakt med. Denne og denne har jeg litt lyst til å nevne, fordi de er litt spesielle for meg, og jeg håper på flere svar i de to prosjektene i løpet av det nye året.

I sommer var vi på ferie for første gang siden jeg ble operert, og det ble en stor opplevelse for meg som jeg sent vil glemme. Vi var i Kvinesdal, Fjotland og Sirdal du kan lese mer om det her, her og her. I ettertid håper jeg at denne turen kan gjentas og kanskje utvides til å treffe mine nye slektninger i Rogaland og Vest-Agder.
Bildet viser Fjotland kyrkje.

Vi har også vært med på flere turer i løpet av det siste året. Tidlig på forsommeren var vi med LHL-foreningen på en meget hyggelig tur til Nord-Långø ved Strømstad. Turen til Jerpetjønn med Ramnes Historielag ble også en minnerik tur. Turen til Gamle Fredrikstad sammen med vår forlover er også et hyggelig minne. Dessuten har vi jo vært på tilstelninger i flere sammenhenger på bl.a Reidvinstunet, Våle Prestegård, Botne Historielag, Kulturfestivalen i Holmestrand om m.m.

Jeg har iår vært med på å markere at det er 20 år siden norges første lungetransplantsjon ble foretatt. Det ble en høytidelig opplevelse og koselig gjenmøte med mange venner og kjente. I den forbindelse vil jeg også nevne et intervju med magasinet "Vi over 60" med min bror Arnt og meg. Den store "Donordagen" ble også markert med stand på Meny Hvitsteintoppen med utdeling av Donorkort.

I år som for 2 år siden samlet vi store og små Skillinghaug`er, for å spise julemidag på byens hotell. Vi håper med dette at det kan bli en ny og hyggelig juletradisjon i familien. Det blir litt spesielt når man pynter seg litt og har en felles dag på denne måten. Vi syntes at det er en fin måte å samles på, og det er å anbefale til flere.

Det ble tidlig vinter i år, og det har lagt en stor demper på våre aktiviteter utendørs. Kulda har ikke vært av det gode for kroppen, og vi har derfor oppholdt oss mye innendørs de siste ukene. Når gradestokken ligger godt oppunder -20 grader, er det godt å være inne og fyre. Men alt i alt så har det vært et godt år på alle måter her i familien vår. Og jeg takker derfor alle de som har bidratt til dette, for et hyggelig samarbeide. Håper at vi i det nye året vil få like mange, kanskje flere opplevelser sammen. Gleder meg til å ta fatt på det sammen med dere.


...og til alle mine kjære slektninger, bloggvenner og venner på Facebook + alle de som jeg ikke har nevnt her...


GODT NYTT ÅR ALLE SAMMEN !

1 kommentar:

  1. Hva aktiv og flink Du har har väret - Du må väre kjempegla at Du orker men kan ikke se at Du sier noe om at Du hjelper til på chaten også.

    Og 1000 1000 takk for at lenkene er kursivert

    SvarSlett