søndag 24. april 2011

Påskelunsj ved Merkedammen

Når man ikke feirer påske verken på fjellet eller ved sjøen, kan man jo alltid finne et sted ved et fint vann her i nærheten. I det flotte vårværet vi har hatt nå i påsken, tiner jo snøen fortere enn noen gang. Trærne er allerede grønne, og på bakken er skogbunnet dekket av hvitveis, så langt øye kan nå. Det er bare såååå deilig.

Idag inviterte vi med oss en sønn og hans familie til lunsj, og pakket ned det mest nødvendige. Og turen gikk mot et mål laaaangt innpå skogen til Merkedammen i Vivestad. Der har vi vært engang tidligere, og plassen er velkjent turmål for TOT.Med en veldig aktiv gutt på 4 år, ble det en riktig flott opplevelse for både store og små. Vi gikk først en tur ned til vannkanten. Ved en liten tilgrodd vik hørte vi noen rare lyder, og der var det et skikkelig yrende liv. Hundrevis av frosker, store og små hoppet og svømte rundt i vannet. Og inne ved land var det også masse froskeyngel. Spennende opplevelse for den lille. Dette måtte undersøkes meget inngående.

På turen til enden av vannet fikk vi også øye på både sommerfugler, humler og mange flere frosker. Jeg tror at Merkedammen heretter må kalles for Froskedammen jeg. Aldri har jeg sett så mange. Trærne var blitt grønne og fine, og veien var stort sett tørr og fin. Det var bare noen snøflekker på de mest skyggefulle stedene. På hjemveien overrasket vi en huggorm som lå og solte seg på en liten fjellhylle, men den var lynrask til å gjemme seg bort i en fjellsprekk. Jeg rakk dessverre ikke fram med kameraet mitt denne gangen.

Tilbake ved utgangspunktet ble mat og drikke funnet fram, og det smakte utrolig godt.


Trygve fikk en liten utfordring også.
Det ble en liten skattejakt på slutten av dagen. En liten "gullpenge" hadde gjemt seg et sted på en av de mange fjellknausene, og stor var gleden da den ble funnet. Fin avslutning på en strålende dag.

1 kommentar:

  1. Tusen takk for hyggelig premie, det var korselig å få i posten!
    Klem fra Ingun

    SvarSlett