lørdag 7. mars 2009

Norges beste Bibliotek

Avstemningen er avsluttet.
Det har i en tid nå, foregått en stor konkurranse for å kåre landets beste bibliotek, og idag kom resultatet i avisen. Vinneren ble Tromsø biblotek.
Drammens bibliotek ble nr. 2 , og som en god nr. 3 kom Tønsberg og Nøtterøy bibliotek.

Viser til dagens reportasje i Tønsbergs Blad hvor jeg også har lånt dette bildet.

Jeg vil selvfølgelig anbefale alle til å besøke dette praktfulle bygget i Storgt 16 i Tønsberg.

Klippet fra bibliotekets hjemmeside:
Tønsberg og Nøtterøy bibliotek ble opprettet i 1909 og drives nå av kommunene Tønsberg og Nøtterøy i fellesskap. Biblioteket flyttet i 1992 inn i et moderne bygg midt i Tønsberg bysentrum. Bibliotekbygget i Storgt. 16 er oppført på tomten til Olavsklosteret. Klosterruiner og båtgraver skaper en spennende kontrast til moderne teknologi og arkitektur.

Publikum har gratis adgang til en stor samling bøker, tidsskrifter, aviser, cd'er, lydbøker, videoer og andre mediatyper. Biblioteket stiller til rådighet offentlig informasjon fra kommunene, fylkeskommunen og staten. Lesesal og studieceller er mye brukt av studenter, og vår kafe er et hyggelig treffsted for alle bibliotekbesøkende.

Brukerne søker selv i bibliotekets database. Via oppkobling til nasjonale og internasjonale baser har biblioteket adgang til enorme informasjonsmengder. Biblioteket arrangerer forfatteraftener, konserter, faglige møter og seminarer samt dukketeater og andre forestillinger for barn.

1 kommentar:

  1. Flott Tønsberg!!
    Jeg vil i tillegg nevne at de har et flott lokalrom - Vestfoldrommet - som er bra utstyrt med filmlesere og lokalhistorisk litteratur.
    http://www.tonsberg.folkebibl.no/sitepageview.aspx?sitePageID=1027

    SvarSlett