lørdag 6. juni 2009

Holmestrand Kulturfestival 4. - 14. juni

Da er festivalen igang, og idag lørdag gikk årets blomstertog gjennom gatene. De spredde humør og glede, med sitt flotte blomsterpyntede opptog. Under god ledelse av byens tre musikkorkestere og innslag av Gla`gjengen fra Re, ble det nesten 17.mai stemning. Mange hadde pyntet seg med blomster i håret, på klærne, blomsterkurver og andre artige innretninger. Ja noen trodde t.o.m. at de var på Hawaii.


Toget samlet seg etterhvert nede på brygga, ved Holmestrands 1000 års sted. Ordfører Svele ønsket velkommen og lykke til med dagens rikholdige program. Leder i Holmestrand Rotary Club delte ut årets Nysgjerrighetspris, og den ble i år tildelt Leder for Festivalkomiteen. Den ikke helt ukjente tidl. skøyteløperen Roar Grønvold.

Det var mange som hadde funnet veien til byen i det fine været, og langs bryggekanten traff vi mange kjente fjes. Det er alltid hyggelig å treffe gamle fraflyttede naboer og ellers folk man sjelden ser. Det var også flere salgsboder med smakebiter på litt av hvert. Noen stod og stekte laks på skiferfliser, mens andre hadde funnet frem vaffeljernet. og det hele ble krydret med feiende musikk. Senere i kveld er det storbesøk av ingen ringere enn Bjørn Eidsvåg som skal underholde Holmestrands befolkning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar