onsdag 24. juni 2009

St. Hans-feiring ved Reidvintunet

Iår ble vår midtsommeraften feiret sammen med mange andre, nede på Reidvintunet. Her var det samlet både små og store til en riktig hyggelig St.Hansfeiring. Folk kom fra alle kanter av bygda, bærende på campingstoler, bord og andre nødvendige ting. Mat og drikke hører jo bl.a. med på en slik kveld vet jeg :-)

Reidvintunet ligger fint til ved den gamle Mølledammen, hvor det også i eldre dager var festplass for både unge og eldre. Huset som står her idag, er egentlig flyttet hit, og har tidligere vært en gammel skole. Den blir idag brukt som museum, og enkelte ganger også som undervisningsrom til ungdomsskole-elever med tema Olav Duun.
Det er også gammel låve her som har blitt restaurert, og den ble igår kveld brukt som scene for underholdningen, som forøvrig ble tatt hånd om av Holmestrand Trekkspillklubb. De hadde et stort og varierende program. Litt allsang og litt svingom ble det også. Og selvfølgelig var det laget et par, tre store grillplasser, hvor vi kunne grille vår egen mat.

Og som du ser over her var det kø ved grillen og stor røykutvikling...
Praten og musikken gikk, og det var også lagt opp til litt konkurranse, for de som måtte ønske å være med på det. En natursti med mange forskjellige poster og oppgaver skulle forseres og løses av lag bestående av 4-5 personer. Oppgavene var mangfoldige, og en av dem gikk ut på å skrive et dikt med innslag av St.Hans, Mølledammen, sommer, tradisjon + et par ord til. Og det ble mange fine dikt.
Noen tok seg en svingom på vollen og hadde det riktig så trivelig.....
Det ble også et flott bål, men det måtte p.g.a. skogbrannfare brenne i ei stor "gryte" Det ble etterhvert en meget hyggelig kveld, og det var nok mange som håpet på at dette kan bli en årlig tradisjon. Både små og store så ut til å kose seg både lenge og vel i den fine sommerkvelden.

1 kommentar:

  1. Dette så da riktig trivelig ut!! Kanskje vi får blitt med et annet år :)

    SvarSlett