søndag 21. juni 2009

Spiralen i Drammen

I dag har vi vært på en koselig tur til Drammen. Målet med turen var ikke forutbestemt, men vi dro dit nesa pekte... denne gang nordover Gamle E-18. Det har forresten blitt ganske så trivelig å kjøre der etter at den nye motorveien har kommet.

Det er lenge siden vi har vært oppe på Bragernesåsen, så turen ble lagt opp dit. Tunnelen ble åpnet for ganske nøyaktig 48 år siden av Kong Olav V, den 19. juni 1961. Den slynger seg opp seks og en halv gang rundt en akse og kommer ut i friluft på Spiraltoppen. Lengden er 1650 meter, og på toppen så befinner du deg 213 meter over havet. Her har du en fantastisk utsikt over Drammen by og til Drammenselva som slynger seg innover mot Eiker.

Med den flotte utsikten og det knallfine været på Åspaviljongen, smakte det godt med en is i solveggen.

Det finnes også mange merkede turløyper med utgangspunkt ved den store parkeringsplassen. Skiltene forteller også hvor langt det er til "neste" mål. Vi fulgte en av løypene, og litt innover på stien, gikk vi på et lite tun med div. hus. Bl.a Hegg gamle Klokkergård og Friluftsmuseet

Men vi var litt sent ute til omvisning her dessverre, så vi fant ut at et lite besøk til Elstergården kunne være greitt. Her var det en guide som kunne fortelle oss mye om den ca 300 år gamle bygningen. Håper at du kan lese litt om den her på bildet til høyre.







Det var dessuten en enkel servering der også. Nydelige, nystekte vafler. Nesten så en ble hensatt til good old days. Med røde pelargonia i hvitmalte, smårutete vinduer og trehvitt bord med messinglysestaker.

Det samlet seg endel mennesker ute, og det kom oss for øret at det skulle være en prøveforestilling på "En midtsommernatts Drøm" noen timer senere på dagen. Det kunne jo vært artig å fått med seg, men satser på at forestillingen gikk bra uten oss som tilskuere.

Veien hjemover gikk via Vestfossen, og videre nedover langs Eikern, med et lite stopp på Kroa i Eidsfoss. Det er bare SÅ skjønt der. Senere i sommer har vi planlagt en tur ut på Eikern. Håper at det vil bli en anledning til det. Et reke-cruise med venner kunne jo være en tanke.....

2 kommentarer:

  1. Dette hørtes ut som en virkelig trivelig tur!! Det er noen år siden jeg var på Spiralen nå, sist så var det sammen med min mor...men vi gikk ikke innover stiene, kikka bare på utsikten

    SvarSlett
  2. Virker som en god tur og 1000 takk for lenkene men aner Du hvem Elstergården har sitt navn fra?

    SvarSlett