tirsdag 22. september 2009

Kåre`s navnedag

Vanligvis er jeg ikke spesielt opptatt av navnedager, men idag leste jeg i avisa at det er Kåre som har gitt navnet til denne dagen. Og siden jeg er gift med en Kåre, Ja, så må jeg jo samtidig benytte anledningen til å gratulere så mye da. Vi pleier som sagt ikke å feire slike dager, men kanskje jeg skal finne på noe idag....

Her er hva WikipediA skriver.
Kåre er et mannsnavn, og i norrønt var navnet tilnavn til adjektivet kárr som betyr «med krøllet hår». Akkurat det med krøllet hår passer igrunn litt dårlig på "min" Kåre da. Han har nemlig ikke noe hår... hehe.

Men for liksom å vise, så har det vært masse hår og sjegg i yngre tider da. Det er nok 40 år, mange kilo og mye hår og skjegg i forskjell på disse to bildene.
Ifølge SSB heter det at det pr idag er 11739 menn som har Kåre som første fornavn. Det er 6265 menn som har Kåre som eneste fornavn. Kåre var blant de mest brukte navnene på guttebarn født i Norge i perioden ca 1910–1950.

I min slektsdatabase har jeg pr. idag 9 personer med dette navnet, og de er født i perioden fra 1908 - 1970. Det er bare en av de som er døpt etter 1945. Så den statistikken over her holder nok mål, iallfall i mine kretser.

4 kommentarer:

 1. Hei Anne-Lise

  Trine har også navnedag i dag. Flotte navn til noen vi er glade i, ikke sant.
  Tom

  SvarSlett
 2. Åsså var det i går som var Trines navnedag.
  Tett på i allefall :-)
  Tom (igjen)

  SvarSlett
 3. Hei hei Tom Javisst var det det. Gratulere Trine fra meg da, og hilse resten av familien :-)

  SvarSlett
 4. Nei, se på Kåre i sine yngre dager, han var jo skikkelig kul jo...! Æh, nei unnskyld, jeg mener, han ER jo fortsatt kul da, men se på det HÅRET! :)Vannvittig bra! Hilsen MariHøne

  SvarSlett