onsdag 16. september 2009

Trollsvannstua i Andebu

(Bildet over er hentet fra Tønsberg og Omegn Turistforening egen hjemmeside)
Kan man sitte inne når det er så fint vær? Nei, ikke jeg iallfall. Idag pakka vi litt drikke og noe å bite i, ned i sekken og dro litt lenger enn vanlig. Ferden gikk mot ukjent mål, og nesa pekte denne gangen mot Andebu. Lurer på hvorfor det jeg? Mine slektsrøtter på både mors og fars side kommer faktisk fra steder i både Høyjord og Andebu, Dessverre er jeg veldig lite kjent i de "farvann" Men det får bli en annen historie.

Denne dagen hadde vi planlagt å legge veien inn til Trollsvann. Det er Tønsberg og Omegns turistforening som har ei hytte der, langt inne på skaugen. Vi fant oss en parkeringsplass ved bommen, og ruslet innover langs Trollsvann. Stille og fredelig men med noen få innslag av høstløv som dalte ned. Det går jo mot høst må vite.

Vel framme ved stua var det full aktivitet. Dugnadsgjengen hadde faktisk flere prosjekter på gang. På selve hytta var noen igang med utvidelser i den nordre enden av bygget, og ved handicap-hytta laget de en rullestolrampe ned til en nyanlagt platting. Denne plattingen var lagt til rette for rullestolbrukere og kunne også brukes som fiskeplass. Dessuten var den stor nok til både dans og leik. En liten badeplass var det også funnet plass til. Begge hyttene var forøvrig nymalte.

På den åpne sletta ved siden av selve hytta var det ryddet plass til og plassert ut flere bord m/krakker. Og det var satt opp en fast grill som står klar til bruk. Et herlig fristed på en fredfull plass, langt innpå skaugen som sagt. Vi fikk også noen ord med et par av "sliterne," og de kunne fortelle om flere store planer. Foreningen hadde kjøpt opp et par mål med skogsterreng på nordsiden av hytteområdet. Her skulle det lages et slags "amfi" til glede for de besøkende, og med DEN flotte utsikten er jeg ikke i tvil om at det vil bli populært.

Det er mange merkede turløyper som har utgangspunkt ved Trollsvann. Her finner du en av de nyeste som er blitt ryddet og tatt i bruk igjen. Det er også merket løype til bl.a Åletjern og Merkedammen som kanskje er kjent for noen.

Senere i høst vil den tradisjonelle Måneskinnstur med fakkeltog for hele familien bli arrangert. Ca 500 personer deltar på disse turene. Månen er også invitert, og noen ganger dukker den opp ved 20-tiden og skaper en ekstra stemning, heter det i brosjyren. Kanskje det kunne være en ide å bli med dit engang ?

Tar med et bilde til som viser litt av den flotte opplevelsen vi har hatt idag. Det kan ikke beskrives men nyt bildene istedet, eller ta en tur selv. Det er mange slike fine pletter omkring oss bare vi lukker opp øya litt. Fristende ? God tur !!

1 kommentar: