onsdag 2. september 2009

På week-end i Danmark

Når man er så heldige å få et gavekort til fire personer t/r med Stena Saga til Fredrikshavn, ja da ringer man et vennepar, pakker ned det aller nødvendigste, og tar Nettbussen innover til hovedstaden, med avreise på søndag ettermiddag.

Siden ingen av oss har vært på det flotte Operataket ennå, så planla vi et besøk bortom der.
Solbriller anbefales. Vi hadde veldig god tid på oss, så en liten titt innomhus ble det også tid til. Det var utrolig mange artige vinkler der ja. Nesten rart at det går an å bygge slike hus. Det var iallfall meget imponerende og flott byggverk. En liten øl på uterestauranten for å sjekke utsikten, før vi vandret bortover til Vippetangen. Der lå båten og ventet på fire forventningsfulle personer.

Vi hadde forhåndsbestilt middag, og den ble inntatt helt i front, med kjempeflott utsikt til utseilinga fra Oslo. Senere på kvelden ble det underholdning i restauranten med dansebandet Contrazt. Flott og variert dansemusikk. En liten prøvesmak fra You Tube med vokalist Hanne Mette Gunnarsrud.

På mandag var det tidlig opp til frokost, før vi ruslet i land. Fredrikshavn ventet oss, men vi hadde bestemt oss for å dra inn til Ålborg med tog. Vi hadde ingen bestemte planer, men vandret bare gatelangs og titta i tilfeldige butikker. Mange flotte, gamle bygninger, og langs de to store gågatene var det et yrende liv.
Litt stille på detter bildet kanskje, men denne flotte bygningen er av Jernbanestasjonen i Ålborg
Vi måtte selvfølgelig leske strupene våre litt, mens vi ventet på lunsjen. Den ble forøvrig inntatt i Jens Bangs Stenhus. Et meget gammelt og ærværdig hus. Ja det er faktisk Ålborgs mest fotograferte hus. Det er ingen grunn til å gå forbi dette flotte stedet. God mat og godt drikke + et gammelt og vel bevart interiør. Duun`s Vinkjælder i underetasjen her er vel verd et besøk. Det var t.o.m. pyntet med blomster på WC. Veldig koselig.
Det smakte godt med en kald øl, etter å ha trasket gatelags i et par tre timer. Lunsjen var det heller ikke noe å klage på ....
Da var det værre med togreisen tilbake til Fredrikshavn. Det var overfyllt av leirskoleelever på vei hjem + pendlere på vei hjem fra jobb og skole. Vi sto i nesten en time før det ble et sete ledig.Puuh..

Båtreisen hjem var imidlertid helt toppers, litt shopping i taxfree-butikken, en liten matbit i sportsbaren på dekk 7, før vi entret showbaren til underholdning og dans.
Dansebandet Contrazt med sin nye vokalist Gro Anita Johansen var helt suverene og gikk rett hjem hos meg. Her er aviskommentaren fra dansecruiset

Takker for gavekortet vi fikk av Lene og Ingar. Det ble et flott avbrekk i en vanlig hverdag. Og til våre medreisende, takk for selskapet. Håper at dere også hadde en koselig tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar