tirsdag 29. september 2009

Roser og Pelargonia

Au, au, au. Idag har jeg har blitt skikkelig sårfingra etter å ha klippet ned rosene mine for høsten.
Jeg har med andre ord vært ute i blomsterbedet og klargjort for for vinteren. Så nå bugner stua mi av roser og andre blomster som ennå sto i sin fineste skrud. Jeg kan jo ikke kaste de ennå, så da er det bedre å ta de med seg inn. Slik at jeg kan nyte de så lenge som mulig. Vet ikke om roseknuppene vil springe ut her, men det er et forsøk verd, syntes jeg.


Det ble veldig nakent i bedet mitt nå, men en tur til "Plantasjen" og innkjøp av noen fargerike Erika skal vel gjør susen tenker jeg. Det ble litt sent for planting i kveld, så det får bli i morgen. De er nå iallfall i hus.

Da blir det nok et større problem med hva jeg skal gjøre med de fine Pelargoniane mine? Jeg har funnet et par linker på nettet, her og her så det blir vel ei råd håper jeg. Planen er å sette de i kjelleren til overvintring, så får jeg se på resultatet til våren igjen.
Det er første gang jeg forsøker meg med disse fine plantene. men en gang må jo være den første også da. Jeg liker å kalle dem bestemors blomster, for de minner meg om hennes koselige vinduskarm, full av disse fargerike eksemplarene. Jeg har forøvrig lest meg til at det finnes utallig typer og variasjoner av Pelargonia, så dette blir kanskje en ny hobby etterhvert. Den som lever får se....

1 kommentar:

  1. Så koselige bilder av nydelige blomster! Og en veldig kjekk blogg :-) Kommer snart innom her igjen!

    SvarSlett