fredag 1. januar 2010

Noen refleksjoner på 1. nyttårsdag 2010


Da har vi atter lagt bak oss et ferdigbrukt år. For noen av oss kan det kanskje virke langt, mens det for andre har gått utrolig fort. Ja alt er jo relativt da. Men nå er det brukt opp, og vi kan ikke få endret på noe av det. Men foran oss har vi ett helt nytt et, "som reint og ubrukt står" Og det gir oss jo mange nye muligheter. Hva inneholdet her skal bestå av, ja si det.... Det kan jo være så mangt av både gleder og sorger.

For min egen del så har dette året gått veldig fort, men det gjør det jo nesten alltid når man trives og har det bra. Året første måned ble litt preget av at jeg var litt handicapet etter et komplisert armbrudd i november, slik at juleforberedelsene i fjor ble minimale. Men med litt kjøpekaker, og en mann som ordner det meste av praktiske ting, så ble det jul da også. Derfor var det en stor glede å få bake og pynte til denne jula. Det er faktisk noen år siden sist at jeg orket det.

I den første måneden av 2009, var vi ikke så mye ute. Bortsett fra at vi måtte få vekk den snøen som lavet ned i januar da. Det blogget jeg litt om her.

Vi har altså vært veldig aktive ute i skog og mark i løpet av vår og sommer, her og her. Vi har også bedrevet flere andre ting bl.a besøkt museer, fattighus, byturer, slusetur, dansecruisetur, bilturer, div. arkivbesøk på Riksarkiv,Byarkiv 1 og 2, Statsarkiv 1, 2 og 3, slektsbesøk, og mange andre flotte naturopplevelser bl.a. her og her.

Dessuten har vi vært mye sammen med våre barn og barnebarn dette året også, og det er jo fine ting og ta med seg i minneboka. Kameraet mitt har vært en trofast venn på alle disse utfluktene våre, og vi har mange flotte bilder som vi kan kose oss med.

I forbindelse med min store interesse for slekt og slektsforskning, har jeg funnet endel nytt. Spesielt er det at jeg iår har deltatt på min første Slektsforskerdag (SFD) Det var virkelig artig å treffe så mange mennesker med samme interesser. Dette blir det nok mere av. Jeg har også deltatt på flere slektskafeèr bl.a på Jessheim, Holmestrand og Tønsberg. Koselig det også.


Tidlig i høst var jeg uheldig og datt baklengs ned av en stor stein, og slo meg veldig i skuldra og fikk også brist i et par ribben. Det satte nok sitt preg på høstens turer og utflukter i skog og mark for min del. Jeg fikk også anledning til å delta på årets Organdonajonsdagen 2009, og det var en meget positiv opplevelse.

Nå på senhøsten har det blitt mye data på meg. Noe som igjen har gitt utslag i økt stillesitting, og dertil minimalt med aktivitet. Jeg har blitt lat med andre ord og ganske "tung å prate med". Så her har jeg absolutt noe jeg må jobbe med fremover. Litt dårlig samvittighet som melder seg her altså.....


På årets første dag skal man vel se litt fremover, og kanskje komme med noen nyttårsønsker. Da vil jeg benytte anledningen til å ønske at alle får oppleve mange positive dager, og at dere tar vare på hverandre i hverdagen. Det er faktisk hverdager det er flest av i livet. Tenk positivt og nyt livet så lenge du har det.

Jeg blir nok å finne her kommende år også, så da sees vi nok igjen dersom du vil.

G O D T N Y T T Å R !!2 kommentarer:

  1. At Du bare orker jeg blir helt matt bare å höre alt Du har värt med på men önsker Deg og Dine et riktig Godt Nytt År - og mange år fremover.

    SvarSlett
  2. Hei. For et flott og aktivt år du har hatt. Er helt imponert. Denne registreringen i Dis må da være svært omfattende og hvordan tyder du all den hånskriften. Ønsker deg all lykke til videre med ditt nye aktive år og håper vi møtes her på nettet en gang i mellom.

    SvarSlett